Wednesday, November 26, 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑΔΗΣ


Έχει κερδίσει με το σπαθί του την πανελλήνια αναγνωρισιμότητα: είναι ο Εθνικός μας Νομάρχης. Άλλοτε ως Ζορό, άλλωτε ως βλάχος, ως ποδοσφαιριστής, ως ότι του καπνίσει γενικώς προσφέρει άφθονο γέλιο και χαρά στο φιλοθέαμον κοινό, καθώς και πιασάρικα θέματα στα δελτία ειδήσεων. Αυτή είναι η κωμική του διάσταση. Υπάρχει όμως και η περισσότερο πολιτική: αδυνατεί να κάνει διάλογο, πετάει επικοινωνιακές πομφόλυγες μεγαλομανιακού περιεχομένου όταν ζορίζεται και πάνω απ' όλα το παίζει λαϊκό παιδί, υπερπατριώτης και βαρύς άντρας. Τόσο βαρύς που μετά από κάθε του εμφάνιση οι καθαρίστριες των στούντιο σφουγγαρίζουν το γεμάτο τεστοστερόνη πάτωμα.
Το αντριλίκι όμως δε θέλει λόγια, αλλά πράξεις. Στην υπόθεση του βατοπεδίου ο νομάρχης είναι στριμωγμένος και προσπαθεί με κάθε τρόπο να διώξει από πάνω του και την παραμικρή υποψία ευθύνης. Ο τρόπος που το κάνει όμως είναι ο πλέον άνανδρος. Ο μέγας πατριώτης δεν διστάζει να χωρίσει την Ελλάδα σε βόρειους και νότιους λέγοντας πως τον κυνηγάει η παράγκα των Αθηνών. Τρεις φαγούρες έχουν οι Αθηναίοι, η μια είναι να ξεφορτωθούν τον Ψωμιάδη. Ίσα ίσα, που βλέποντάς τον, απλώς θεωρούν πως επιβεβαιώνουν και αυτοί διάφορα ανόητα συμπλέγματα ανωτερότητας που διάφοροι αμαθείς μηρυκάζουν.

6 comments:

molemou said...

pou tha paei tha ertoun oi ekloges kai tote na doume ti tha foresi o karnabalos.tin kalimera mou

ΜΑΓΚΟΥΤΗ ΞΕΝΙΑ said...

Νομίζω κ. Οικονόμου ότι δεν πρέπει να θέτεται θέμα ανδρισμού του Νομάρχη εσείς .Kάπου γράφεται "Το αντριλίκι όμως δε θέλει λόγια, αλλά πράξεις" Αυτό που γράφεται εσείς τo έχετε υπερασπίσει; Νομίζω ότι ο Νομάρχης έχει μια κυρία δίπλα του την οποία από ότι ξέρω δεν έχει αναγκάσει με την παρουσία του προς αναζήτηση άλλου άνδρα. Εσείς πάλι κύριε Οικονόμου τι γνώμη έχετε γι αυτό; όπως επίσης γνωρίζουμε ότι δεν είναι μαζί του από πιέσεις άρα θα πρέπει να είναι καλός άνδρας λέω εγώ με το χαζό μου μυαλουδάκι εσείς κύριε Οικονόμου τι λέτε για αυτό;
Και δεν μπορώ να καταλάβω αυτός ο λαός της Θεσσαλονίκης που τον ψηφίζει συνέχεια τόσα χρόνια είναι τόσο χαζός κι εσείς είστε ο έξυπνος της παρέας;
Μάλλον θα πρέπει κάπως λίγο να τα ξανασκεφθείτε τα πράγματα.
Τοποθετούμε έτσι γιατί τέθηκε θέμα αντρισμού από εσάς και δυστυχώς για εσας, εγώ και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, δεν μπορώ να το δεχτώ.

Anonymous said...

Νομιζω δεν τιθεται θεμα ανδρισμου στην κυριολεξία από το blog αλλα αυτο ειναι θεμα του Αχιλλεα να το ξεκαθαρισει.

Κατά τα άλλα , οι Θεσσαλονικεις οπως ολοι αλλωστε εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν. Εξαιρειται μια μικρη μειοψηφεια που κι αυτη αποχωρει σιγα σιγά για το ... κρατος των Αθηνων.

axilleas said...

Εγώ φταίω που δεν ήμουν σαφής, εννοώ κυρίως πολιτικό αντρισμό. Αλλά και ο ίδιος προσπαθεί να προβάλλει αυτήν την ξεπερασμένη μαγκιά άλλων εποχών.Είναι και θέμα αισθητικής, σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. H κριτική σε έναν πολιτικό είναι πρώτιστα πολιτική. Θα ήταν τουλάχιστον γελοίο και απαράδεκτο να μιλήσω για την οικογένειά του. Προφανώς και δεν είμαι ο έξυπνος της παρέας, αλλά όταν ακούτε το νομάρχη να μιλάει για τον εαυτό του τί γνώμη έχετε; μήπως είναι σεμνός και ταπεινός; όταν λέει "είμαι αετός" ή "είμαι αρρώστεια" αισθητικά και ανθρώπινα τι εντύπωση σας κάνει; Όσο για τους ψηφοφόρους του για να τον ψηφίζουν θα έχουν τους λόγους τους. Αλλά τα υψηλά ποσοστα του δεν τον καθιστούν υπεράνω κριρικής! Ήμαρτον πια με αυτήν την καραμέλα.

ΜΑΓΚΟΥΤΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ said...

AS

ΜΑΓΚΟΥΤΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ said...

Βρήκα το blog ψάχνοντας τα blog του νομού(Τρικάλων) τυγχάνει όμως να ξέρω και μερικά πραγματάκια καλώς η κακώς. Τα Τρίκαλα μικρά είναι.
Δεν θα ήταν ούτε γελοίο μα ούτε και απαράδεκτο αν πιστεύετε ότι είχατε να πείτε κάτι για την οικογένεια του Νομάρχη θα έπρεπε να το πείτε .Αλλά μάλλον τα έχει πάει καλά κι εκεί Μήπως βολεύει όμως να ακούγεται αυτό; Ότι δηλαδή θα ήταν γελοίο. Μήπως κάποιος ψάχνει για συμπαραστάτη και δεν βρίσκει; κ Οικονόμου η πολιτική είναι πολιτική αλλά ένας πολιτικός που δεν μπορεί να τα πάει καλά με την οικογένεια του η την γυναίκα του η τα παιδιά του μα πως θα τα πάει καλά με έναν ολόκληρο νομό με τόσα προβλήματα;
Δεν μπορούμε εμείς να το καταλάβουμε αυτό. Συγχωρέστε μας.
Άλλα μάλλον επειδή μερικοί τα πηγαίνουν καλά σε όλα κάποιοι άλλοι ενοχλούνται.
Κρίμα που δεν καταλάβατε ακόμη πως όλα είναι μια συνάρτηση με πολλές μεταβλητές που όταν επηρεάζεται έστω η μια το αποτέλεσμα αλλάζει..
Ένας πολιτικός όταν είναι εντάξει μπορεί να μιλάει για τον εαυτό του μερικές φορές, σε αντίθεση με ένα πολιτικό που τρέχει σαν λαγός φοβούμενος τις αποκαλύψεις όποιες κι αν είναι αυτές….
Τα υψηλά ποσοστά δεν τον καθιστούν υπεράνω κριτικής αλλά μην υποβαθμίζεται την άποψη τόσου κόσμου που τον στηρίζει.
Και θα σας πρότεινα αντί να χάνεται το χρόνο σας και να σχολιάζεται το Νομάρχη της Θεσσαλονίκης καλό θα ήταν σαν Νομαρχιακός σύμβουλος να συμμετέχετε στα Νομαρχιακά συμβούλια του Νομού μας και να ασχολείστε με τα Τρίκαλα έτσι ώστε όταν συζητούνται και λαμβάνονται αποφάσεις για πολύ σοβαρά θέματα να είστε παρών και όχι όπως την 6η Νοεμβρίου 2008 που συνεδρίασε το Ν/Σ με θέμα: Συζήτηση ενόψει της επικείμενης θεσμοθέτησης του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό(ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα για τον νομό) κι εσείς παρόλο που κληθήκατε νόμιμα απουσιάσατε για ακόμη μια φορά.
Μάλλον είχατε να σκεφθείτε για τον κ.Ψωμιάδη.
Ήμαρτον κ Οικονόμου