Sunday, May 11, 2008

ΕΞΩ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ!




Το 2005 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει δρομολογηθεί η πώληση της Ολυμπιακής. Τρία χρόνια μετά δεν έχει γίνει καμία πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση. Αντιθέτως, πωλείται ο ΟΤΕ, αφού όμως προηγήθηκε μια σκανδαλώδης εθελούσια έξοδος εργαζομένων και η με ύποπτες μεθοδεύσεις εξαγορά της εταιρίας"Γερμανός". Μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά, θα άρχιζε από το προφανές. Η λαϊκή δεξιά που μας κυβερνά διαλέγει την εύκολη λύση της πώλησης μιας κερδοφόρου εταιρίας, για να συντηρήσει τη μυθολογία των δήθεν μεταρρυθμίσεων.

Η αντίδραση όμως των συνδικαλιστών στην συγκεκριμένη πώληση είναι τόσο αναχρονιστική, που ακόμη και αυτή η σκανδαλώδης πώληση καθίσταται "συμπαθής". Η επιχειρηματολογία με όρους των δεκαετιών του 70 και του 80 ελάχιστα μπορεί πλέον να πείσει. Όταν μάλιστα η γελοιότητα και η γραφικότητα κάνουν την εμφάνισή τους, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Στη διαδήλωση έξω από τη Βουλή οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ πήραν μια γερμανική σημαία, ζωγράφισαν πάνω της ένα αγκυλωτό σταυρό και την έκαψαν. Το να ανασύρεις ναζιστικές μνήμες γιατί η δικιά σου κυβέρνηση ξεπουλά μια κρατική επιχείρηση είναι τουλάχιστον γραφικό. Εμείς τους πουλάμε, αυτοί απλώς αγοράζουν. Το να μπερδεύεις τις σημαίες και αντί να κάψεις της Γερμανίας, να καις αυτή του Βελγίου είναι το λιγότερο κωμικό.

Ο συνδικαλισμός είναι τόσο απαραίτητος, όσο και η Δημοκρατία. Αποτελεί τροφή της και αρωγό της. Όσο όμως δεν εκσυγχρονίζει τα μηνύματά του και τα μέσα διεκδίκησης θα είναι αναποτελεσματικός και με κακή έξωθεν μαρτυρία. Και αυτό δεν το θέλει κανείς.



(Αριστερά η σημαία του Βελγίου και δεξιά της Γερμανίας)



7 comments:

kwtsos said...

Να μην ανυσηχούν οι ΟΤΕτζήδες. Μόλις βγει ο Γιωργάκης και η Νόρα Κατσέλη θα διώξουν τους παλιογερμαναράδες και θα φέρουν την κατάσταση όπως ήταν. Ετσι είπε η Κατσέλη δηλαδή. Μετά προτείνω να ξαναγυρίσουν μερικά επεισόδια στη Λάμψη και επιτέλους η Κατσέλη ,τίμια δικαστίνα γαρ, να βάλει λουκέτο στη Giant και να κλείσει φυλακή το Γιάγκο.

axilleas said...

Δεν είναι η Νόρα Κατσέλη, αλλά η αδερφή της η Λούκα, η γυναίκα του Αρσένη, καθηγήτρια οικονομικών. (Μετά τον Kostakis και τον Kostas, ο Kwtsos. Με γεια το blog και καλό γράψιμο). H Giant δεν κλείνει ποτε!

kwtsos said...

Τα ψωμιά αυτή τα φτιάχνει?

kostakis said...

αν έλειπε το κόκκινο από τη σημαία τότε ίσως να ήταν διαμαρτυρία για το φασισμό στο κιτρινόμαυρο .. στρατόπεδο. Όσο για τη Λούκα, πολύ αμφιβάλλω κατά πόσο εκφράζει το όλον Πασόκ

axilleas said...

Πρόδωσες το Ντέμη πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ή επειδή ΠΑΟ και ΑΡΗΣ λάλησαν τετράκις:

Anonymous said...

Ο ΟΤΕ θα πουληθεί φίλε μου και καλά θα κάνει.
Όπως επίσης στα χέρια των ιδιωτών θα πρέπει να περάσει ο κλάδος της υγείας των μεταφορών, του ταχυδρομείου ΔΕΗ, η ολυμπιακή σε όλο το κομμάτι της ακόμη και η εφορία αν γίνεται θα πρέπει να την διαχειρίζονται ιδιώτες και οτιδήποτε άλλο ανήκει στο δημόσιο οτιδήποτε όμως, οι λόγοι που μας οδήγησαν εδώ : ο Ανδρέας Παπανδρέου το 80 γέμισε τις δημοσιές υπηρεσίες με τεμπέληδες παραπανίσιους για να κάνει πολιτική που όταν πας στο γραφείο τους η δεν είναι εκεί, η ανακατεύουν το φραπέ τους. Σιγά ποίος θα τον διώξει; αυτό οφείλεται σ αυτή την βλακεία που ονόμασαν μονιμότητα έτσι ώστε κανενός δεν τρέμει ο κ….ος του.
Γέμισε η Ελλάδα με μαμελούχους νέους όπως εσύ που από τα 18 ο μπαμπάς κι η μαμά τους λέει να πας να σπουδάσεις να πας στο δημόσιο στο σίγουρο. Κι όταν τελειώνουν τις σπουδές σέρνονται όπως σέρνονται τα φίδια στα πολιτικά γραφεία των βολευτών τους για να τους βρει μια θεσούλα στην τεμπέλικη ζωή Έτσι η Ελλάδα σήμερα δεν παράγει τίποτα παρά μόνο Δημοσίους Υπαλλήλους τεμπέληδες Στα άλλα αναπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη κάνεις νέος δεν σκέπτεται να πάει στο Δημόσιο γιατί δεν το αντέχεις έτσι όπως καλά το έκαναν οι ευρωπαίοι εταίροι μας. Γιατί από πίσω κρύβεται κάποιος επιχειρηματίας που σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να ταΐζει τσαμπα, και περιμένει να αποδώσεις δουλειά. Έτσι οι νέοι προτιμούν να κάνουν κάτι δικό τους. Γι αυτό και αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα και οι νέοι είναι διαρκώς σε ανησυχία.
Αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά και στην Ελλάδα το δημόσιο θα πρέπει να είναι η έσχατη ανάγκη για ένα νέο η μια νέα κι όχι η πρώτη προτεραιότητα. Θα δεις όταν περάσει στον ιδιωτικό τομέα η ασφάλιση και ο τομέας υγείας, εσύ δεν θα μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες με τον ιατρικό επισκέπτη στο γραφείο σου κι ο κόσμος έξω να περιμένει συζητώντας για το τι θα πάρεις παραπάνω αν γράψεις παραπανίσια άχρηστα φάρμακα της εταιρείας του στο γεροντάκι χωρίς να σε νοιάζει αν του κάνεις ζημία η δεν πρέπει να τα πάρει. Δεν θα μπορείς να το καν εις γιατί θα κατέβει ο επιχειρηματίας που θα του ανήκει το κάθε νοσοκομείο και θα σε πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Περιμένουμε όλοι αυτήν την ευλογημένη μέρα που θα καταλάβουν αυτοί οι τεμπέληδες ότι το δημόσιο δεν είναι μαγαζάκι τους. Σε όλους τους κλάδους δεν εξαιρείται κανείς.
Ας ελπίσουμε με το τέλος της θητείας του Καραμανλή να μην ανήκει τίποτα στο δημόσιο πια και να ελευθερωθούν όλα τα επαγγέλματα όπως φαρμακεία,ταξί,Άδεις Δημοσίας Χρήσεως,συμβολαιογράφοι,Ιατροδικαστές κ.τ.λ.

Εσείς κ. οικονόμου μην απαντήσετε στο μήνυμα αυτό…το μάθατε το ποιηματάκι τώρα βλέπω καλά…έτσι…..έτσι αγόρι μου εσύ μπράβο καλά τα πας.
Σύντομα θα ανέβει στο you tube.com κάτι ενδιαφέρον για σένα. Κάνε λίγο υπομονή μερικές μέρες μόνο θα πάρει θα κοινοποιήσω την διεύθυνση μην ανησυχείς…..!

Unknown said...

Σωστός ο Vero greco.
Greco έχω δεί τις παρατηρήσεις σου .οι παλαιότερες μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες, βέβαια περίμενα και κάτι παραπάνω να πείς!Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι πηγές σου.Αυτό είναι ένα email που μπορέις να επικοινωνήσεις.Θα θέλαμε περισσότερα georgeharalampous@gmail.com