Thursday, May 08, 2008

"ΜΑ ΕΤΟΥΤΗ Η ΘΗΤΕΙΑ..."


Στις 30/4 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής στράτευσης από τα 18. Μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από κάθε άνθρωπο με στοιχειώδη σύγχρονη λογική, ανέβασε το όριο στα 20 με 21, δηλαδή κατά τη διάρκεια των σπουδών. Επεσήμανε δε, ότι αν δεν υπάρχει ευρύτερη συναίνεση, το μέτρο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

Δύο παρατηρήσεις:


  • Διαβάζοντας το βιογραφικό του κ. Μεϊμαράκη από το site του, διαπιστώνουμε ότι είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα. Οι επιδόσεις του είναι πράγματι αξιοζήλευτες και του αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια. Θα μπορούσε όμως να τις πετύχει αν στα 21 διέκοπτε τις σπουδές του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα; Πολύ δύσκολα. Τα κατάφερε γιατί στρατεύτηκε στα 29 του και πολύ καλά έκανε.

  • Είναι δυνατόν να αλλάζει για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα την άποψή του ένας υπουργός μέσα σε 5 ημέρες και μάλιστα να αναφέρει πως δεν είναι απαραίτητο, αν υπάρχουν αντιδράσεις, να γίνει καμία αλλαγή; Αυτό δείχνει απλώς έλλειψη σχεδιασμού και συγκεκριμένης πολιτικής. Όπως ακριβώς σχεδιασμός δεν υπήρχε και στην προεκλογική δέσμευση ότι η θητεία θα μειωθεί στους 6 μήνες (πράγμα το οποίο φυσικά δεν έγινε).

Ένας ευέλικτος επαγγελματικός στρατός, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις δυτικές χώρες, είναι μονόδρομος. Άλλωστε, όπως αναφέρει και σε πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή ο Πάσχος Μανδραβέλης:

"η θητεία των κληρωτών δεν προσφέρει πλέον τίποτε στην αμυντική ικανότητα της χώρας. Απλώς χρησιμεύει ως δωρεάν εργατική δύναμη σε ένα κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος μάλιστα δεν παράγει πλέον κανένα κοινωφελές έργο, όπως για παράδειγμα αυτό που κάποτε έκανε η ΜΟΜΑ. Η μετά την εκπαίδευση υποχρεωτική στρατιωτική θητεία είναι χρήσιμη μόνο για να διαιωνίζεται ένας παρασιτικός μηχανισμός, ο οποίος σημειωτέον παράγει χαμηλού τύπου διαφθορά όπως ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις για αξιωματικούς κάθε βαθμίδας".

Και δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

12 comments:

kostas said...

Εγώ προτείνω υποχρεωτική 5ετή στράτευση αμέσως με την απόκτηση δικαιώματος για συνταξιοδότηση και εφόσον κάποιος θέλει να κάνει χρήση αυτού. Ετσι θα λύναμαι και το ασφαλιστικό αφού πολύ λίγοι θα ήθελαν να βγουν στη σύνταξη.

axilleas said...

Ο Στεφανος Μάνος είναι πάντα μέσα σου. Το ίδιο θα ίσχυε για ιδιώτες και δημόσιους υπαλλήλους;

kostakis said...

φαντάσου να πήγαιναν στο στρατό προαιρετικά ότι βλέπουν κίνδυνουν από Ανατολάς! η πρόταση Μεϊμαράκη είναι ακόμα μια ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση, προς τι ο χλευασμός?

axilleas said...

Ρε πουράτε, γιατί δεν διαβάζεις τα comments σου πριν τα ανεβάσεις;

Anonymous said...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΥ ΚΙ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ:

1)ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΡΕΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΛΙΧΟΥΔΗ ΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΟΛΙΑ ΑΠΕΚΡΥΨΕΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ...ΜΑΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΝΗΣΤΕΙΑ
2)ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ.. ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ.ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ.ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ.
3)ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΣΑΣ.ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΓΕΛΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΜΕ ΒΛΑΚΕΣ.
4)ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΥ?
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ? ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟ? ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ. ΠΟΝΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΛΕΠΩ.ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Κ.ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ.ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ?ΠΟΤΕ ΠΗΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ? ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΥ.. ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ.ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ..!
5)ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΑΘΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΕΞΥΠΝΕ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΠΑΡΙΖΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΗΛΥΚΟ.
6)ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ. Ε ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΟ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΣΤΟ (ΟΣΑ ΦΑΜΕ ΚΙ ΟΣΑ ΠΙΟΥΜΕ).ΜΗΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΜΕΝΕΣ.ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΜΗ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ?Η ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ? ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.


ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕ (ΑΝΔΡΑ).ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ. Α..ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ SITE ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΣΟΥ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΟ ΖΩΗΡΟΣ ΓΑΤΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΜΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΣΟΥ.


5/10/2008
Πέρι λατομείων κι άλλων τέτοιων γελοίων

Κostaki δίκιο έχεις αλλά που τα λες? Δεν είδες που δεν απάντησε σε ότι έγραψα? από εκεί φαίνονται όλα. Κι αν τον ρωτήσεις γιατί δεν απάντησε θα σου πει αδιαφορω, ετσι του είπαν να κάνει με ότι δεν συμφέρει η δεν αντιμετωπίζεται.
Η σιγή σημαίνει συμφωνεί με ότι είπα και χαίρομαι ιδιαιτέρως!

Δες τώρα και την θέση μου περί λατομείων γιατί δεν ανέχομαι να δουλεύουν τον κόσμο.
Βρε ψυχίατρε στα έριξε τα ευρώ ο φίλος σου με την τεχνική εταιρεία που είναι η μοναδική που έχει λατομείο σε περιοχή που μπορεί να πάρει έγκριση μελλοντικά?
Τι θέλει να κλείσουν οι άλλοι να δουλέψει μόνος?
Ερώτηση κάνω ο άνθρωπος.
Από σόγαμπρος και προικοθήρας, βλέπω μάλλον πας για περισσότερα, εξελίχτηκες.
Τι θα πεις στον αρχηγό σας αν σε ρωτήσει?
Με τέτοια αντιπολίτευση βλέπω Βλαχογιάννη με 60% στις επόμενες.
Καληνύχτα

8/5/2008
Μην απαντήσεις δεν χρειάζεται βλακίες θα γράψεις κόψε τα ληγμένααααα σε χαλάνε

Anonymous said...

Καλά ε τώρα πρόσεξα και την φωτό στο site. φτού σου αγόρι μου μην σε ματιάσουν παιδαράς ε!

kostakis said...

ο πουράτος, μια χαρά διαβάζει τα comments του. τώρα όμως απολαμβάνει ένα νεόφερτο πούρο Αβάνας και περιμένει απαντήσεις!

Nikos Dimou said...

Ωραίο ζωντανό τοπικό blog - και στα σχόλια... από όλα έχει ο μπαξές! Συνεχίστε.

axilleas said...

Το παραπάνω σχόλιο είναι ότι πιο τιμητικό μου έχει συμβεί, όσο καιρό αρθρογραφώ ή μπλογκάρω. Σας ευχαριστώ κ.Δήμου.

Nick Vergotis said...

Τα πράγματα είναι απλά: 3 με 5 μήνες θητεία που θα αποτελείται κυρίως απο εκπαίδευση για την περίπτωση που θα χρειαστούν κάποτε και εφεδρείες και υποχρεωτική στράτευση γυναικών... Να δείς που θα βάζουν μέσον να πάνε στρατό απο τα 16 και θα επιθυμούν να ξαναπάνε στα 30...

Ο ΓΛΑΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ said...

ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Η στράτευση πρεπει να γίνει επαγγελματική. Το κράτος το συμφέρει, τη στρατιωτική οργάνωση τη βοηθάει, μόνο οι καραβανάδες θα έχουν παράπονο που δε θα έχουν υπηρέτες στον Πλαταμώνα κ στον Άγιο Ανδρέα..

Xarisis

axilleas said...

Εδώ τώρα συζητούν για τη νέα αγορά του αιώνα...