Sunday, May 27, 2012

ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ


   Την προηγούμενη εβδομάδα εκπροσώπησα για δεύτερη φορά τους Έλληνες Ειδικευόμενους Ψυχίατρους στην ετήσια πανευρωπαϊκή συνάντηση που έγινε στο Σορέντο της Ιταλίας. Σκοπός αυτών των φόρουμ είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των συναδέλφων και η προσπάθεια μιας κοινής εκπαιδευτικής πανευρωπαϊκής κατεύθυνσης.
   Την προτελευταία βραδιά του φόρουμ είθισται να διοργανώνεται ένα πάρτυ όπου κάθε χώρα φέρνει ένα χαρακτηριστικό ποτό της και οι εκπρόσωποί της τραγουδάνε κάποιο τραγούδι ή πιο σπάνια (όπως εμείς) χορεύουν.  
   Στις δυο τελευταίες συναντήσεις, έγινε ένα από τα πιο συγκινητικά  γεγονότα, που πριν από λίγα χρόνια θα φάνταζε αδύνατο. Οι συνάδελφοι από τις πρώην Γιουγκοσλαβικές χώρες (Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο (πέρυσι) και FYROM (φέτος) τραγούδησαν όλοι μαζί δυνατά, τραγούδια της πρώην ενωμένης χώρας στην οποία γεννήθηκαν. Η συγκίνηση τους ηταν έκδηλη (κάποιοι τραγουδούσαν δακρυσμένοι), γεγονός που μεταδόθηκε σε όλους μας. 
   Προσωπικά αισθάνομαι πολύ τυχερός που βρέθηκα μπροστα σε αυτές τις σκηνές. Όταν τις φέρνω στο μυαλό μου νιώθω ότι είναι από τα πράγματα που δε θα ξεχάσω ποτέ, ούτε την εικόνα τους, ούτε το συναίσθημα που μου χάρισαν.`